Säsongspremiär den 8e mars

Äntligen är vintern över!

Eller kanske är det bara vi som inte orkar vänta längre på att det ska bli kortbyxeväder…

Alle i Skåne

Oavsett så har CK Avanti Säsongspremiär den 8e mars mellan 10:00 och 12:00.

Vi kommer ge oss ut på en behaglig cykeltur där farten anpassas så att alla orkar hänga med. Fokus kommer vara på en trevlig förmiddag tillsammans, de hårda intervallpassen tar vi ett annat träningspass.

För de som aldrig har cyklat i grupp har vi även introduktionsträning den 8e mars. På en introduktionsträning ligger fokus på att lära sig cykla i grupp och fungera tillsammans. Om du inte tidigare hare cyklat i grupp eller känner dig osäker på att cykla i grupp är våra introduktionsträningar perfekta för dig.

 

Samling sker 10:00 på Kirseberg. Kom gärna lite innan.

 

Efter träningen cyklar de som vill tillsammans till 8e mars demonstrationen på Gustav Adolfstorg som börjar 13:00.

 

Premiären är öppen för både nya och gamla medlemmar.

Nya medlemmar anmäler sig genom formuläret:

2015 – ett antifascistiskt kampår!

bild

CK Avanti utropar härmed 2015 till ett antifascistiskt kampår!
Tiden för att inte agera är nu förbi.  Och tiden för att inte ta ställning är nu förbi. Tiden för att inte delta aktivt i kampen mot rasism och fascism är nu förbi.

Tiden för att organisera dig är nu.

För det som krävs av oss nu är så mycket mer än att vi inte ger upp.
Tvärtom faktiskt.
Det som krävs av oss nu är att vi organiserar oss.
Det som krävs av oss nu är att vi alla gör så mycket mer än någon av oss tidigare gjort.
Det som krävs av oss nu är att vi vågar drömma och vågar tro.

Det som krävs av oss nu är beslutsamhet, mod och att vi tar initiavet från fascisterna och rasisterna!
ANTIFASCISM PÅ VÄG – INGA RASISTER PÅ VÅRA LANDSVÄGAR!
KÄMPA MALMÖ – KÄMPA LUND – KÄMPA SKÅNE – KÄMPA ALLA!

Vad hände egentligen i lördags?

Jag som skriver det här var inte med på lördagens motdemonstration i Limhamn. Däremot har jag precis kommit hem från en välbesökt manifestation mot det grova polisvåldet som förekom i lördags den 23 augusti när nazisterna i Svenskarnas Parti höll torgmöte på Limhamns Torg.

Vad som hände i lördags råder det oenighet om. Polisens bild av händelseförloppet förnekas av många parter, vilket Skånska Dagbladet skrivit om. Därför presenterar vi här våra medlemmars bild av vad som hände i lördags.

CK Avanti deltog i protesterna i både Ystad och i Limhamn, samt hade sjukvårdsresurser på plats om någon skulle skadas.

 

Våra medlemmars vittnesmål är klart och tydligt, det var periodvis lite stökigt, någon kastade en PET-flaska mot nazisterna och någon kastade surströmming, dessa nådde inte fram till nazisterna. Några sparkade på staketen i början och några smällare samt en grönrökbengal kastades innanför avspärrningarna. Inget var riktat mot enskilda poliser eller polismakten som grupp.

Människor använde sina kroppar för att förhindra att polisbussen med nazisterna skulle komma in på torget innanför avspärrningarna. Dessa som protesterade föstes bort av polisen och nazisterna kunde komma in innanför avspärrningarna. Överallt stod människor och buade och skramlade med nyckelknippor, folkmusiker spelade och grupper sjöng psalmer, då och då ekade slagord – inga nazister på våra gator. Polisen insats var omfattande och de hade full kontroll över torget, omgivningarna och demonstranterna.

Därför kan vi bara komma fram till att den plötsliga snabba häst-chocken, antingen var ett stort misstag från befälen på plats, eller en medveten attack på demonstranterna. Läget var stabilt och inte oroligt eller våldsamt när polisen attackerade människor som utövade sin rätt att demonstrera och visa sin avsky mot de människofientliga åsikter nazisterna försökte sprida.

Innan polisattacken, fanns det en person skadad, en demonstrant som blivit påkörd av en polisbuss, efter polisattacken fanns många skadade demonstranter. Inga poliser skadades. Inga av CK Avantis medlemmar såg några stenar eller gatstenar kastas överhuvudtaget.

Malmö mot polisvåld demo 029 (21)

Banderoll från dagens demonstration mot polisvåldet.

Dragrace 10/8 – en rapport

bild(2)

Söndagen 10/8 avgjordes vem som med rättmätig stolthet kan titulera sig snabbast i Malmö. I alla fall under det kommande året tills titeln återigen blir öppet villebråd. CK Avanti riktar en kamratlig applåd till årets segrare: Sebastian Andersson.

I centralkommitténs femårsplan från 2011 kunde vi läsa att såväl väder som vind skulle vara gynnsamt denna dag och därigenom var evenemanget spikat. För att hålla oss inom proletariatets jaktmarker bestämdes att Kosterögatan, vackert omgiven av industritegel, skulle bli skådeplatsen för detta lopp. Människa mot människa över 110 meter, utelämnade till sin egen benstyrka samt och tillika sin ideologiska övertygelse.

Ett glatt och tävlingssuget gäng slöt upp och lottades in i heat. Vi kunde efter första omgången konstatera att BMX-cyklisterna såg farligt snabba ut och att fixies med väl avvägd utväxling även de var klara finalaspiranter. En analys som inte kom på skam. Såväl semifinaler som final bestod av hälften cyklister från vardera av dessa läger. Efter många jämna och underhållande kamper stod slutligen Sebastian Andersson som segrare, efter att med liten men tydlig marginal ha distanserat Mattias Ankrah i finalen. Mats Hindmo körde starkt till sig tredjeplatsen.

IMG_9251 IMG_9280 IMG_9254 IMG_9289
Foto: Clayton Monty

 
Vi tackar deltagare och publik för en trevlig eftermiddag!

Dragrace 10/8

CK Avanti anordnar Dragrace 10/8. Vem är Malmös snabbaste cyklist?

I samband med Regnbågsfestivalen i Malmö vill CK Avanti uttala sitt stöd till hela den rörelse som arbetar för avskaffande av förtryckande normer, och för alla människors rätt att definiera sig själva som de vill och vill älska vem de vill, utan att Siewert Öholm ska dra på sig bödelkåpan för den saken skull. Vi kommer att delta i paraden, medelst cykel, på lördagen 9/8 för att visa vårt stöd även i praktiken.

Dagen efter detta inbjuder vi till Dragrace i Malmö hamn, kl.14:00. Alla som vill kan och får delta. Det enda som krävs är en cykel och att en framför denna med en hjälm på huvudet. Det spelar ingen roll om du har en trehjuling, en svindyr kolfibercykel, en fixie eller en gammal rostig Monark. Tävlingen kommer att vara en mot en över drygt 100 meter, där vinnaren går vidare till nästa omgång tills vi korat årets snabbaste cyklist i Malmö 2014. Åker en ut behöver en inte deppa ihop och bege sig hemåt utan en kan med fördel slå sig ner i gräset, äta och dricka något medhavt och ha en trevlig stund med övriga åskådare. Musik fixar vi så vill en fortsätta festivalyran med dans är detta fullt tillåtet, kanske till och med uppmuntrat.

Så kom ner till Kosterögatan i hamnen på söndag kl.14, lägg ditt namn eller valfritt alias i en hatt och anta utmaningen. Ingen föranmälan är alltså nödvändig, men om du anmäler dig på vårt facebookevent så vet sekretariatet ungefär hur många som kommer att dyka upp. Eller kom bara och titta på och heja fram din favorit. Eftersom detta är ett Dragrace i dubbel bemärkelse uppmuntrar vi också tävlingsklädsel i enlighet med detta. Draga loss bara, du kommer inte att vara ensam. Ta med någon form av förtäring och filtar om du vill, då en hyggligt stor gräsplätt finns på plats. Ta även med lite kontanter om du kan avvara. Inte till oss. Detta arrangemang är som alla våra andra gratis, men vi kommer att samla in pengar till mediciner och övriga förnödenheter till de behövande i Gaza. Din insats gör skillnad!

Således:
Vad: Dragrace på cykel
När: 10/8 kl. 14:00
Var: Malmö hamn, Kosterögatan
Krav: Valfri cykel, hjälm
Valfritt: Glatt humör, pengar till Gazainsamlingen, picknick, samt en vilja att göra Reinfeldt arbetslös i september uppskattas.

https://www.facebook.com/events/333747173450453/?ref_dashboard_filter=upcoming

Väl mött!

/CK Avanti

Insamling till Tjejjouren på Folkets Ringsjön Runt

Vi arrangerar Folkets Ringsjön Runt för att vi tror på solidaritet, genom att arrangera ett lopp utan deltagaravgifter ger vi fler möjlighet att cykla tillsammans.

Under loppet kommer vi samla in pengar till Tjejjouren i Malmö, det gör vi för att de också arbetar med solidaritet. Tjejjouren är en ideell förening där medlemmarna lägger ner ett ovärderligt arbete för att stötta utsatta tjejer i Malmö.

 

Sedan december 2013 strejkar tjejjouren i Malmö då deras ekonomiska stöd konstant har minskats från samhällets sida. Detta trots alla politikers fina tal om att tillföra mer resurser för att stoppa mäns våld mot kvinnor och att öka stödet för våldsutsatta kvinnor.

 

Därför väljer vi nu att stötta tjejjouren i Malmö med en solidaritetsinsamling.

 

tjejjourenimalmo

 

Innovative system solutions with a personal note